Ηχηρό «Όχι» των αγροτών της Πελοποννήσου στο νέο Ασφαλιστικό (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ηχηρό «Όχι» των αγροτών της Πελοποννήσου στο νέο Ασφαλιστικό (vid)

Ιανουάριος 29, 2016 - 15:08

Από το ΑrcadiaPortal

Τις δυνάμεις τους ένωσαν οι αγρότες ολόκληρης της Πελοποννήσου την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, κλείνοντας τα διόδια της Νεστάνης περίπου για τέσσερις ώρες.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα έφτασαν λίγο μετά τις 12:00 την Εθνική οδό στα διόδια της Νεστάνης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το προσχέδιο του Ασφαλιστικού το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, με ολόκληρη τη χώρα να διαμαρτύρεται και να προχωρεί σε κινητοποιήσεις.

Πάνω από 100 οχήματα και ακόμα περισσότεροι αγρότες έδωσαν το δυναμικό «παρών» στο μπλόκο της Νεστάνης, τα τέσσερα μπλόκα της Λακωνίας καθώς και οι αγρότες από τη  Μεσσηνία έστειλαν τους αγωνιστικούς τους χαιρετισμούς. 
«Είναι μία μεγάλη νίκη να έρθουν Άργος και Καλάβρυτα και να προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο των διοδίων», είπε ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας κ. Τσιοτίνας.

Πιστοί στις θέσεις τους δηλώνουν οι αγρότες και ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αλλά και του φορολογικού, και διεκδικούν μια συζήτηση από μηδενική βάση. 

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν και συλλογικοί φορείς της Αρκαδίας όπως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο πρόεδρος της ΟΕΒΒΕΑ, ο πρόοδος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, το ΤΕΕ Τμήμα Πελοποννήσου και το Τμήμα Μηχανικών Πελοποννήσου.

Οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν για τους αγρότες, οι οποίοι δίνουν στήνουν νέα μπλόκα σε ολόκληρη της Πελοπόννησο και ετοιμάζονται για νέες, μεγάλες κινητοποιήσεις.
Σημειωτέον ότι οι αγρότες από την Αργολίδα είχαν φέρει πορτοκάλια, προκειμένου να τα μοιράσουν στους διερχόμενους οδηγούς, ωστόσο κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο λόγω του αποκλεισμού.
 

Έφη Καστραντά

ArcadiaPortal.gr To ηχηρό «Όχι» των αγροτών της Πελοποννήσου στο νέο Ασφαλιστικό