«Βόδια» μάς θέλουν οι Τσίπρας - Κατρούγκαλος (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Βόδια» μάς θέλουν οι Τσίπρας - Κατρούγκαλος (vid)

Ιανουάριος 29, 2016 - 15:00

Aπό ΑrcadiaPortal

Στο μεγάλο μπλόκο στον κόμβο της Νεστάνης την  Παρασκευή 29 Ιανουαρίου βρίσκονται παραταγμένα εκατοντάδες τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα και οι αγρότες, όπως στα μπλόκα σε όλη τη χώρα, διατρανώνουν τη φωνή τους εναντίον του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση αλλά και εναντίον της φοροκαταιγίδας που τους περιμένει.

Σημειωτέον ότι στο μπλόκο της Νεστάνης -όπου οι αγρότες προχώρησαν σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Τρίπολης - Κορίνθου από τις 12:00 έως τις 16:00, έχουν συγκεντρωθεί συνάδελφοί τους αγρότες και κτηνοτρόφοι από ολόκληρη την Πελοπόννησο, και η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι μαζική.

Με έναν πρωτότυπο τρόπο στηλίτευσαν την κυβερνητική πολιτικοί δύο αγρότες, φέρνοντας στο σημείο της συγκέντρωσης ένα αλέτρι, στο οποίο ζεύτηκε ο ένας από τους δύο, προκειμένου να καταδείξουν ότι τα κυβερνητικά σχέδια υποβιβάζουν το επάγγελμά τους και τους οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, όπως τις εποχές εκείνες που το συνώνυμο του αγρότη ήταν ο δούλος. Κυριάρχησαν συνθήματα εναντίον του Πρωθυπουργού και του υπουργού κ. Κατρούγκαλου, ενώ οι παριστάμενοι φώναξαν «δεν θα περάσει!» και χειροκρότησαν την πρωτοβουλία των δύο αγροτών, οι οποίοι έλεγαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει ζέψιμο στο αλέτρι.

Έφη Καστραντά

ArcadiaPortal.gr Αγρότες Αρκαδίας: Ζεμένους στο αλέτρι μάς θέλουν Τσίπρας και Κατρούγκαλος