Τατούλης: Μαζί μας δεν μπορούν να τα βάλουν (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: Μαζί μας δεν μπορούν να τα βάλουν (vid)

Ιανουάριος 22, 2016 - 13:50

H λέξη «κόντρα» πλέον ξεπερνά την πραγματικότητα του διαλόγου που γίνεται τόσο σε περιφερειακή όσο και σε πανελλαδική έκταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Το μπαλάκι των συζητήσεων και των λεκτικών διαμαχιών ξεκίνησε από την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνη στην Τρίπολη, ο οποίος είχε την πρόθεση να σταματήσει και να ακυρώσει το έργο της διαχείρισης των απορρίμματων, με τον  περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη να αντιστέκεται σοβαρά σε αυτές τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Η διαμάχη συνεχίστηκε μεταξύ του κ. Τατούλη και των δημάρχων της Περιφέρειας, οι οποίοι θέλουν να αναλάβουν οι ίδιοι τη διαχείριση των απορριμμάτων με λιγότερο κόστος, όπως αναφέρουν. Και η λεγόμενη «κόντρα» έχει βγει πια εκτός πλαισίου, καθώς έχει επεκταθεί και στους αντιπεριφερειάρχες, τους αντιδημάρχους και γενικά όλους τους αιρετούς και όχι μόνο, οι οποίοι έχουν σχέση μα τα απορρίμματα.

Η ένταση συνεχίζεται με τη μικρή δήλωση – αναφορά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο οποίος σε ημερίδα σχετική με τον τομέα του τουρισμού – πολιτισμού αναφέρθηκε στα απορρίμματα και στην εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια.

Όπως είπε, δημοτικές αρχές και δήμαρχοι δεν καταλαβαίνουν τη μεγάλη επίδραση των απορριμμάτων στην αξία των προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης από την αρχή των διαδικασιών του έργου έχει δείξει την απόλυτη αισιοδοξία του σε ό,τι αφορά τον ΠΕΣΔΑ, δηλώνοντας ακόμα και τώρα που ο κλοιός στενεύει, όπως υποστηρίζουν πολλοί, σίγουρος ότι ο σχεδιασμός αυτό και η σύμβαση θα υπογραφεί.

Έκανε λόγο για έντονη κωλυσιεργία στις διαδικασίες παρόλες τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου  οι οποίες έχουν δώσει το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του έργου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για του αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος, τόνισε, είναι να γίνει το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο θα κάνει την Περιφέρεια μια πράσινη περιφέρεια αειφόρου ανάπτυξης.
Σημείωσε ότι είναι παράδοξο και παρανοϊκό να λέει μια κυβέρνηση ότι μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί μια σύμβαση η οποία είναι αποτέλεσμα διεθνούς διαγωνισμού.

Είναι παράδοξο μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ η κυβέρνηση να επιμένει ότι δεν συμβαίνει
Κλείνοντας, θέλησε να στείλει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αναφέροντας ότι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και να στείλουμε το μήνυμα σε κάποιους ότι μαζί μας δεν μπορούν να τα βάλουν.

Έφ.Κ

ArcadiaPortal.gr Τατούλης: Μαζί μας δεν μπορούν να τα βάλουν