Αγωνία για τα δάνεια και το ΕΣΠΑ για τους ξενοδόχους της Πελοποννήσου (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αγωνία για τα δάνεια και το ΕΣΠΑ για τους ξενοδόχους της Πελοποννήσου (vid)

Δεκέμβριος 14, 2015 - 13:27

Έκδηλη είναι η αγωνία όλων των ξενοδοχειακών επιχειρηματιών όσον αφορά στα «κόκκινα» δάνεια και στα ληξιπρόθεσμα δάνεια καθώς επίσης και οι ξενοδοχειακές δράσεις που είχαν ενταχτεί στο χρηματοδότη πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου και η τοπική ένωση Αρκαδίας προσπάθησαν μέσα από αποφάσεις που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα να αναλύσουν το θέμα των δανείων που αφορούν στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με στελέχη του τραπεζικού συστήματος αλλά και του πολιτικού φάσματος, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα διότι η ενιαία γραμμή της κυβέρνησης οδηγεί στο απόλυτο διέξοδο.

Από την άλλη μεριά, ένα ακόμα θέμα το οποίο απασχολεί τις τουριστικές επιχειρήσεις είναι και τα χρήματα του ΕΣΠΑ τα οποία, όπως όλα δείχνουν, θα χαθούν, αφήνοντας ημιτελή τα έργα που έχουν ξεκινήσει οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.
Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα όσον αφορά στα ‘’κόκκινα’’ δάνεια τη στιγμή που οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις δόσεις.

Ο ΤΟΠ με αίτημά του έχει ζητήσει την παράταση του προγράμματος, προκειμένου τα χρήματα να μην χαθούν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει, αλλά λόγω των capital controls έμεινα πίσω.
Οι επιχειρήσεις κάνουν έκκληση για μία παράταση του προγράμματος για κάποιους μήνες τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις που είχαν ολοκληρώσει σε σημαντικό βαθμό τις εργασίες.

Ο Κωνσταντίνος Μαρινάκος, πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες θα συναντηθούν με την αναπληρώτρια υπουργό κυρία Κουντρουρά όπου και το ΤΟΠ θα θέσει μια ατζέντα με θέματα τα οποία απασχολούν τις τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίες βάλλονται τους τελευταίους μήνες. ο κ. Μαρινάκος κάλεσε τα μέλη των τουριστικού κόσμου να αποστείλουν στον Οργανισμό τα αιτήματα και τις ανησυχίες τους, προκειμένου αυτά να τεθούν στη συνάντηση εργασίες με την υπουργό.

Έφη Καστραντά

ArcadiaPortal.gr Αγωνία για τα δάνεια για τους ξενοδόχους της Πελοποννήσου