Ημερίδα: H κοινωνική ευθύνη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ημερίδα: H κοινωνική ευθύνη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας

Μάρτιος 13, 2015 - 14:11

Ένθερμο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού στην ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου(ΤΟΠ) και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Περιφερειολόγων (ΣΕΠ) με θέμα «Κοινότητα και ανάπτυξη: H κοινωνική ευθύνη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας», στο Βραχάτι Κορινθίας, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 ώρα 17:00.

Στόχος της εκδήλωσης, που φιλικά φιλοξένησε το AlkyonResortΗotel& SPA, ήταν να αναδειχθείη διάσταση της κοινοτικής ανάπτυξης και συμμετοχής στο πλαίσιο της επίδειξης κοινωνικής ευθύνης κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ISO 26000 «Οδηγός για την κοινωνική ευθύνη των οργανισμών». Η αφορμή για την προσέγγιση αυτή δόθηκεαπό το νέο σύστημα κατάταξης των ξενοδοχείων σε κατηγορίες(ΦΕΚ Β’, αρ. 10, 9 Ιανουαρίου 2015), με το οποίο, για πρώτη φορά στη χώρα μας, εισάγεται στην αποστολή της ξενοδοχειακής βιομηχανίαςη κοινωνική ευθύνη.

Ως εισηγητές στην ημερίδα συμμετείχαν ο Δρ Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ακαδημαϊκός και Πρόεδρος Δ.Σ. του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, ο Δρ Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, η Δρ Ισαβέλλα Γιδαράκου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δρ Γεώργιος Παπανικολάου, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και Συνεργάτης του Peer-to-Peer (P2P) AlternativesFoundation στην Ελλάδα, ο Σταύρος Κεφάλας, Συνιδρυτής του δικτύου “ExperienceCorinthia” και ο Δρ Γρηγόρης Θ. Παπανίκος, Επίτιμος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Στέρλινγκ του Ηνωμένου Βασιλείου και  Πρόεδρος Δ.Σ. του Αθηναϊκού Ιδρύματος Παιδείας και Έρευνας (ΑΙΠΕ). Την συζήτηση συντόνιζε ο Δρ Λάμπρος Απ. Πυργιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το οριζόντιο δίκτυο τουρισμού “ExperienceCorinthia”, το “CorinthianCluster” και ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε από τις 11:00 π.μ. έκθεση μικρών παραγωγών αγροτροφίμων και παρόχων τουριστικών εμπειριών “TasteCorinthia – ExperienceCorinthia” και μετά το πέρας της ημερίδας, ώρα 20.30, Γευσιγνωσία κρασιών Νεμέας με την Ιωάννα Δαβλέρη, Χημικό,  Οινολόγο και Γευσιγνώστρια Οίνων, «ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ – Οινικοί Σύμβουλοι».