Θέσεις εργασίας και εξειδίκευση στο τραπέζι του Τουριστικού οργανισμού Πελοποννήσου (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Θέσεις εργασίας και εξειδίκευση στο τραπέζι του Τουριστικού οργανισμού Πελοποννήσου (video)

Σεπτέμβριος 24, 2014 - 19:33

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο Ιωάννης Καρβέλης, Περιφερειακός  Διευθυντής  ΟΑΕΔ όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Μαρινάκο, δίνοντας συνέχεια σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για νέες θέσεις εργασίας και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στον τουριστικό τομέα.

Ο κ. Μαρινάκος ανέφερε ότι πριν από περίπου τρεις μήνες στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ αντιπροσωπείας του Ο.Α.Ε.Δ. και του (Τ.Ο.Π.). Οι υπεύθυνοι του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου είχαν  ζητήσει,  την  προσθήκη στο πρόγραμμα σπουδών της Επαγγελματικής Σχολής Σπάρτης ειδικότητας ξενοδοχειακών υπηρεσιών, αίτημα το οποίο και υλοποιήθηκε ενισχύοντας το επίπεδο της τουριστικής εκπαίδευσης των απασχολουμένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Η προσπάθεια του τουριστικού οργανισμού εγγυείται  στο να καταστήσουν την Πελοπόννησο ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό, ενισχύοντας ταυτόχρονα το τοπικό εισόδημα και την απασχόληση. Όσων αφορά τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ ο κ. Μαρινάκος μίλησε για την προοπτική διεύρυνσης της φάσης των δικαιούχων, προκειμένου να ωφεληθούν ακόμα περισσότερες επιχείρησες αλλά και ασθενέστερες κοινωνικά τάξεις.

Ο κ. Καρβέλης μίλησε για τα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ και για το μεγάλο αριθμό ωφελουμένων και για μειωμένη γραφειοκρατική συνδρομή η οποία διευκόλυνε τους δικαιούχους.  Επίσης μίλησε και για το ζήτημα που του έχει θέσει ο τουριστικός οργανισμός Πελοποννήσου το οποίο είχε να κάνει με την εκπαίδευση μαθητών στις σχολές του οργανισμού προκειμένου μέσα από αυτές να βγει ειξιδικευμένο προσωπικό το οποίο θα απορροφηθεί από τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων που έχουν τεθεί επί τάπητος βρίσκεται και απασχολησιμότητα του τουριστικού κλάδου. Ήδη είναι σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα που αφορά νέους οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με τον τουριστικό κόσμο. Μέσα στις σκέψεις του οργανισμού είναι να γίνουν εξειδικευμένα προγράμματα, που να διευρύνουν την τουριστική περίοδο στις επιχειρήσεις.

ArcadiaPortal.gr Συνάντηση Μαρινάκου με τον Διευθυντή ΟΑΕΔ