Το πρώτο εκκλησιαστικό μουσείο της χώρας στη Μεσσηνία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το πρώτο εκκλησιαστικό μουσείο της χώρας στη Μεσσηνία

Ιούλιος 15, 2014 - 17:45

Τη δημιουργία του πρώτου εκκλησιαστικού μουσείου της χώρας στην Καλαμάτα εξέτασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας συζήτησαν επίσης το σχεδιασμό του νέου κοινωνικού προγράμματος, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, και τη δυνατότητα οργάνωσης κοινωνικών δομών στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με το σχεδιασμό αυτό θα δημιουργηθεί σε συνεργασία της Μητρόπολης Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου ξενώνας πλησίον του Νοσοκομείου της Καλαμάτας για τους νοσηλευομένους και τους συγγενείς τους, ενώ συζητήθηκε επίσης η δημιουργία camp για τα ΑΜΕΑ, με σκοπό να καλύπτει ανάγκες τους και μετά το πέρας της εκπαιδευτικής τους διαδικασίας.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ.  Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ