Διακοπές για πάνω από 200.000 δικαιούχους με τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Διακοπές για πάνω από 200.000 δικαιούχους με τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού (video)

Ιούνιος 09, 2014 - 13:32

Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

Για τα προγράμματα κοινωνικού Τουρισμού μίλησε ο πρόεδρος του τουριστικού οργανισμού Πελοποννήσου και πρόεδρος Ξενοδόχων Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού.

Δύο μεγάλα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού αυτά του ΟΓΑ και του ΟΑΕΔ δίνουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες δικαιούχους να κάνουν τις διακοπές τους με πολύ λιγότερα χρήματα.

Το προγράμμα του ΟΓΑ θα ισχύσει από την 1η  Ιουλίου με καταλυτική ημερομηνία την 3η Μαΐου του 2015. Οι μέρες των διακοπών ορίζονται σε 6 και ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται στις 115.000 με προϋπόθεση να είναι κάτοχοι ατομικού δελτίου  κοινωνικού τουρισμού. Εκτός από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού υπάρχει και το πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού.

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά 120.000 δικαιούχους με σχέση εξαρτημένης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Δείτε στο βίντεο που ακουλουθεί περισσότερες πληροφορίες για τους δικαιούχους και τις προϋποθέσεις για τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού.

Κλείνοντας ο κ. Μαρινάκος τόνισε ότι απαιτείται μία στήριξη των αδύνατων κοινωνικών ομάδων των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Στα πλαίσια αυτών των προγραμμάτων θα ενισχυθούν και οι τουριστικές επιχειρήσεις. Η προσωπική άποψή του είναι ότι πρέπει να ενισχυθούν οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε να διερευνηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, η κοινωνική βάση των δικαιούχων και να ενισχυθεί πιο ορθολογικά ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας για όσους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

ArcadiaPortal.gr Διακοπές για πάνω από 200.000 δικαιούχους με τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού