Πρωταγωνίστρια ολόκληρης της Πελοποννήσου στον τουρισμό η Τρίπολη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρωταγωνίστρια ολόκληρης της Πελοποννήσου στον τουρισμό η Τρίπολη

Μάρτιος 29, 2014 - 17:15

Συνεδρίασε την Παρασκευή 28 Μαρτίου το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης με 44 θέματα ημερήσιας διάταξης και με 35 θέματα προ ημερήσιας διάταξης.
Το 32ο  θέμα προ ημερήσιας διάταξης εισηγήθηκε ο κ. Μαρινάκος  πρόεδρος του τουριστικού οργανισμού Πελοποννήσου, ο οποίος ανέφερε πως μετά από δαιδαλώδεις προσπάθειες επετεύχθηκε η δημιουργία ενός οργανισμού, που αποτελεί τη συνένωση ολόκληρου του τουριστικού κόσμου και των επτά νομών της Πελοποννήσου. Έτσι λοιπόν ο οργανισμός με διαπεριφερειακό χαρακτήρα έρχεται να αποκαταστήσει την άδικη τουριστικά διαίρεση της Πελοποννήσου.

Με βάση  τα αποτελέσματα των πρώτων αρχαιρεσιών το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον κ. Μαρινάκο άσκησε πιεστικές προσπάθειες ώστε η Τρίπολη να οριστεί ως έδρα ολόκληρης της Πελοποννήσου,  γεγονός πολύ τιμητικό για την περιοχή καθώς ο οργανισμός έχει ως μέλημα την προώθηση του τουρισμού.

Ο οργανισμός έχει τεράστιες ανάγκες καθώς ανήκει στους τέσσερις μεγαλύτερους οργανισμούς της χώρας. Ο πρόεδρος του Τ.Ο.Π αναφέρει ότι καλούνται να καλύψουν, όλες τις ανάγκες και ζητούν τη στήριξη όχι την οικονομική, αλλά την ηθική του δημοτικού συμβουλίου και αιτούνται  την παραχώρηση ενός χώρου ενός γραφείου.Το Δ.Σ πρότεινε να παραχωρήσει έναν χώρο στο παλαιό δημαρχείο, εφόσον υπάρχει ελεύθερος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκος Κωνσταντίνος κατέθεσε ψήφισμα παραμονής της ΠΥΤ Πελοποννήσου στην Τρίπολη καθώς θα εξυπηρετούνται πάρα πολλοί πολίτες που αν καταργηθεί η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) στην Τρίπολη θα είναι αναγκασμένοι να πάνε στην Πάτρα ακόμη και για ένα χαρτί. Εκτός αυτού μια κατάργηση σαν αυτή θα οδηγήσει το δήμο σε τουριστική οπισθοδρόμηση και μαρασμό, υποβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν το βασικότερο πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής.