Αποκλειστικό: Κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αποκλειστικό: Κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο

Δεκέμβριος 14, 2017 - 09:25

Από το ArcadiaPortal.gr

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Arcadia Portal, κλείνουν οριστικά τα Κέντρα Εκπαίδευσης Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο -και στην Τρίπολη.

Όπως είχαμε γράψει τον Απρίλιο (δείτε ΕΔΩ) ουδείς από τους υπευθύνους τόσους μήνες δεν είχε λάβει σαφή θέση, αφενός, ούτε είχε προβεί σε κάποια ανακοίνωση, αφετέρου, ως προς τις πληροφορίες που «βομβάρδιζαν» τα δημοσιογραφικά γραφεία αλλά έμεναν πάντοτε μετέωρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, οι στρατεύσιμοι που θα δηλώσουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΓΕΣ ότι επιθυμούν να υπηρετήσουν στην ΕΛΔΥΚ θα κατατάσσονται στο ΚΕΤΘ και όχι στην 124 ΠΒΕ, και οι ανάγκες των μονάδων Αττικής και Πελοποννήσου θα καλύπτονται από μεταθέσεις οπλιτών.

Ακόμη, σημειώνεται ότι σημεία υποδοχής οπλιτών Στρατού Ξηράς θα βρίσκονται σε: Αυλώνα, Δρυμό Θεσσαλονίκης, Διδυμότειχο και Σουφλί, και Λήμνο, Μυτιλίνη, Καλλονή, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο (Αφάντου και Άνω Καλαμώνας) και Χανιά Κρήτης.

Συνεπώς, τόσο το 11ο Σύνταγμα Πεζικού όσο και η 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης δεν αποτελούν πια Κέντρα Εκπαίδευσης οπλιτών για τον Στρατό Ξηράς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η εκπαίδευση εκτός των μονάδων όπου υπηρετούν οι στρατιώτες είναι «χαμένος χρόνος», και αυτή η δήλωση, όπως και οι πληροφορίες ότι με την κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης ο Στρατός θα εξοικονομεί 40 εκατ. ευρώ ετησίως, δείχνουν τις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ως προς την πόλη μας, αξίζει να αναφερθεί ότι τα Κέντρα Εκπαίδευσης αποτελούν μια τονωτική ένεση στην οικονομία της.

Ελπίζουμε στην ερώτησή μας τι προτίθενται να πράξουν η ηγεσία του Στρατού και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την υποδομή των Κέντρων Εκπαίδευσης να λάβουμε απάντηση από επίσημα χείλη σύντομα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το μέλλον του Κέντρου της Καλαμάτας και του Μεσολογγίου είναι εντελώς αβέβαιο, ενώ στην Τρίπολη υπάρχουν σκέψεις για να δημιουργηθεί Κέντρο Επιστράτων.