Το πρόγραμμα του 3ου Τακτικού Συνεδρίου ΠΕΔιΣ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το πρόγραμμα του 3ου Τακτικού Συνεδρίου ΠΕΔιΣ

Νοέμβριος 30, 2017 - 09:15

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων του Τμήματος, διοργανώνει το 3ο τακτικό συνέδριο με αντικείμενο «Δημοκρατία, ανάπτυξη και ασφάλεια: Πολιτική σε συνθήκες αβεβαιότητας»στο Λουτράκιστο ClubHotelCasinoLoutraki, στις 8-10 Δεκεμβρίου 2017.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από τα πεδία της Πολιτικής Επιστήμης, των Διεθνών Σχέσεων, του Δικαίου, της Οικονομίας, της Φιλοσοφίας και της Ιστορίας. Οι εισηγήσεις τους εντάσσονται στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Πολιτικό σύστημα, θεσμοί και οικονομική κρίση.
  • Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Προκλήσεις για τη θεωρία και την πολιτική.
  • Πολυπολιτισμικές κοινωνίες και διαπολιτισμικότητα στην Ευρώπη.
  • Διεθνής και περιφερειακή αστάθεια: Θεωρητικοί προβληματισμοί και προκλήσεις πολιτικής.
  • H καταπολέμηση της φτώχειας και η προσφορά βοήθειας σε ανθρώπους σε ανάγκη: Αναζητώντας καινοτόμες ιδέες.
  • Το μέλλον της απασχόλησης: Αναζητώντας νέα μοντέλα οργάνωσης της αγοράς εργασίας και κατανομής του πλούτου.
  • Πολιτική βία και τρομοκρατία: πολιτικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αποτυπώσεις.
  • Δυσαρέσκεια, δικαιοσύνη, νομιμοποίηση και σταθερότητα.
  • Η φιλοσοφική αναζήτηση της ευτυχίας σε καιρούς αβεβαιότητας.

 

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν με την αναγόρευση τουδιακεκριμένου Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Duke,JosephM. Grieco σε Επίτιμο Διδάκτοραο οποίος ακολούθως θα δώσει διάλεξη.

Το Συνέδριο αποτελεί μία ακόμη ένδειξη του δυναμισμού ο οποίος διακρίνει την ακαδημαϊκή κοινότητα του Τμήματος, όπως αυτή συγκροτείται από καθηγητές που τηρούν υψηλά πρότυπα έρευνας και διδασκαλίας, από υποψήφιους διδάκτορες που διεξάγουν καινοτόμο έρευνα και από φοιτητές ενός προπτυχιακού και πέντε μεταπτυχιακώνπρογραμμάτωνσπουδώνμε ισχυρές προοπτικές ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εξέλιξης. Όπως έχει καταδειχθεί και στις σχετικές διαδικασίες αξιολόγησης, το Τμήμα αποτελεί ένα υπόδειγμα υψηλής ακαδημαϊκής ποιότητας και εξωστρέφειας, το οποίο επιβεβαιώνει τις ισχυρές προοπτικές ενός περιφερειακού Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

 

Πρόγραμμα Συνεδρίου :http://pedis.uop.gr/pydio/data/public/9f40cf.php

Αίτηση Παρακολούθησης:http://pedis.uop.gr/?p=8096

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος: http://pedis.uop.grκαι την ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://econtent.pedis.uop.gr/conf/index.php/psirconf/conf2017