Έτσι ξαφνικά, όπως θα μπαίνει η ανάπτυξη!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έτσι ξαφνικά, όπως θα μπαίνει η ανάπτυξη!

Μάρτιος 07, 2017 - 13:01

Αμ, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή, που έλεγε και ο ποιητής. Η ανάπτυξη δεν μπαίνει «έτσι ξαφνικά», όπως η άνοιξη στο τραγούδι της Πρωτοψάλτη. Δεν είναι «μπαμ και κάτω», που έλεγε κι ο Λιβιεράτος. 

Δεν πα να κοπανιέται ο Αλέξης με όλο το συμβούλιο των υπερφωστήρων του που «έβλεπαν» ότι από το β' τρίμηνο του 2016 «θα πετούσαμε»; Θα απογειωνόμασταν; Θα ξεπερνούσαμε τις προσδοκίες; Τους... προσγείωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Εμείς οι υπόλοιποι δεν έχουμε ανάγκη προσγείωσης, είμαστε στον πάτο, εκεί που δεν πηγαίνει πιο κάτω.

Θα τρίβουμε τα μάτια μας με την ανάπτυξη που θα έρθει, είχε πει ο Φλαμπουράρης πριν από λίγο καιρό. 

Αν δεν δυναμώσεις την ελληνική οικονομία, την παραγωγή, αν δεν μειώσεις τους φόρους, τι περιμένεις να σου κάνει η ΕΛΣΤΑΤ;

Να βγάλει «μαγειρεμένα» στοιχεία όπως τότε που ήταν να μας πάρει και να μας σηκώσει το ΔΝΤ; Ε, αυτά γίνονται μία φορά και ουχί ηγια εσωτερική κατανάλωση αλλά για των έξω την... ανάλωση. Τώρα, εν μέσω της σκληρής... διαπραγμάτευσης για το αν θα μας κόψουν τόσο ή κι άλλο τόσο, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι έχουμε ύφεση κατά 1,4% στο δ' τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2015.

Την ώρα, λοιπόν, που ο Τσίπρας έλεγε κάτι για τα όργανα της ορχήστρας που τα έχουμε στα χέρια μας για να συνθέσουμε τη μουσική της ανάπτυξης (αναβαθμιστήκαμε, όσο να πεις, από τα νταούλια περάσαμε στα βιολιά...) -ναι, τέτοιες μοναδικές παρομοιώσεις έκανε ο Αλέξης σήμερα- η ΕΛΣΤΑΤ έδινε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο του 2016. 

Η οικονομία μας πάει από το κακό στο χειρότερο, αλλά, όπως είπε ο Πρωθυπουργός μας, για πρώτη φορά η χώρα μας ύστερα από επτά εφιαλτικά χρόνια θα εμφανίσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, τους υψηλότερους, όπως τόνισε, σε επίπεδο Ευρωζώνης.

(Ζω σε άλλη χώρα;)

Και συμπλήρωσε ότι δεν έχει σημασία τι συμβαίνει στο Χίλτον με την Ντάλια, την Έφη και τον Ευκλείδη, σημασία έχει η επόμενη ημέρα και το 2021!

Πάντως, το ακροατήριο του Πρωθυπουργού ήταν σήμερα κομμάτι σκεπτικό. Κάποιοι τον κοίταζαν με το ένα φρύδι σηκωμένο. Το «αφήγημα» μάς τελείωσε, και μόνο ο Αλέξης δεν το πιάνει το μήνυμα...

Και το καλύτερο που διάβασα σήμερα: Γιατί δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη με πολιτική απόφαση; Ε, ναι, θα ήταν πολύ πιο απλό.

(Το σκίτσο, του Αρκά: «Να πάω να φέρω καμιά καρέκλα να μην στεκόμαστε όρθιοι;», λέει ο χάρτινος ήρωας.)

Tags: